• Home

Extra kansen om je wensen te doen uitkomen!

meteoren

Bijgeloof?

Wellicht is het bijgeloof dat je wensen uit zouden komen als je op een vallende ster wenst.
Als oer-romantisch mens vind ik het wel een leuke notie. Waarom ook niet?
Wat mij betreft pak ik alle kansen aan om mijn wensen uit te doen komen. Ik weet namelijk dat het mogelijk is!
Elke keer als ik wens, dan kom ik in het fijne gevoel dat deze wens me geeft. Daarmee bestel ik immers krachtig mijn levenservaringen. Ik laat wat dat betreft geen kans onverlet!

Meteorenzwerm

Als je erin gelooft, dan heb je geluk! Juist deze week komt er een zwerm meteoren voorbij die voor een prachtig schouwspel aan vallende sterren zorgen zodra ze onze dampkring raken.
Vanmiddag was kennelijk de piek van meteoren rond een uur of 1. Helaas hebben we ze niet kunnen zien omdat het licht was. Vannacht omstreeks 3:30 uur was kennelijk de beste tijd om ze te zien. Mocht je deze gezien hebben, dan hoor ik graag je verslag. Ik lag toen al op één oor, dus ik heb ze gemist. Mocht je ze ook vannacht gemist hebben, niet getreurd, in de dagen om deze piek heen heb je nog grote kans om wat vallende sterren te vangen. Zie hieronder voor wat meer informatie.

Datum
Beste
Meteoren per uur
tijd zwerm totaal
9/08 1:30 6 17
10/08 3:30 9 22
11/08 3:30 17 31
12/08 3:30 33 47
13/08 3:30 56 70
14/08 3:30 52 66
15/08 3:30 29 43
16/08 4:00 16 30
17/08 4:00 9 24

 

De meteorenzwerm Perseïden bereikt op donderdag 13 augustus 2015 rond 13 uur zijn maximum. De radiant van de zwerm staat rond 07:30 uur in het hoogste punt aan de hemel, op 84° boven de horizon. Onder ideale omstandigheden zijn er van deze zwerm zo’n 85 meteoren per uur te verwachten. De meteoren zijn helder en snel en hebben nalichtende sporen. Rond 05:45 uur gaat het schemeren en om 06:21 uur komt de Zon op. De Maan komt om 06:15 uur op, is voor ongeveer 3% verlicht en stoort niet. Het beste moment om Perseïden waar te nemen is rond 03:30 uur. De radiant van de zwerm staat dan ongeveer 58° boven de noordoostelijke horizon. In onze streken zijn dan vermoedelijk circa 55 meteoren per uur van deze zwerm te zien. Samen met meteoren van andere zwermen, en sporadische meteoren, zijn er in totaal circa 68 “vallende sterren” per uur te zien.

Nu nog een verzoekje inschieten dat het helder blijft ’s nachts! 🙂 Het gaat vast lukken als we het allemaal tegelijk doen.

Ik ga in ieder geval eventjes kijken vanavond. En als niets anders lukt, dan doe ik wat een goede vriend van me deed gisternacht: een wens doen dat alle toekomstige wensen uitkomen…..briljant!

Veel wensplezier

eneh…….laat je even op deze blog weten wanneer de wensen uitkomen?!

Nadja Benschop
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Powered by WishList Member - Membership Software