• Home

Wanneer is de laatste keer dat jij iets voor het eerst deed?

Regelmatig stel ik mezelf de vraag: ” wanneer heb ik voor het laatst iets voor het eerst gedaan?”

Deze slogan van een voormalige reclame is in mijn hoofd blijven hangen als levensmotto. Mijn streven is om minimaal iedere dag iets nieuws te doen: een nieuwe route naar de supermarkt nemen, iets nieuws proeven of een ander douchegeurtje gebruiken. Ik doe dit om mezelf zo lang mogelijk jong en flexibel te houden.

 

Dopamine

Onze hersenen maken namelijk extra dopamine aan wanneer we onszelf uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Onregelmatigheden in het leven en lichamelijke activiteit zijn twee belangrijke redenen waarom we dopamine aanmaken in onze hersenen. Dit hormoon zorgt voor een geluksgevoel. Het is daarom een van de zogenaamde ‘happy hormones’. De nieuwe ervaringen houden onze hersenen flexibel we blijven hierdoor langer jong.

Ik prijs mezelf gelukkig dat het me bijna iedere dag lukt om iets nieuws te doen.

RADIO!

Vandaag was een bijzonder gelukkige dag voor mij: niet alleen heb ik een zéér gemakkelijke manier gevonden om een erg succesvolle Hollandaise saus te maken (die houden we er in!), maar deze dag was extra speciaal, omdat ik voor het eerst in mijn leven de binnenkant van een radiostudio heb mogen bekijken. Ik was vanochtend uitgenodigd voor een interview over het effect van mijn ademwerk op mensen met kanker. Dit was naar aanleiding van een lezing die ik op 14 december geef voor het vrouwen ondernemersnetwerk Gooische Vrouwenzaken.

Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat de radiomakers staand hun werk doen! Ik had altijd het beeld dat ze achter een enorm mengpaneel zaten. Dat beeld klopt dus niet! Staand radiomaken is dynamischer en klinkt actiever op de radio, werd me vanochtend verteld.

Niet alleen kan ik nu met trots zeggen dat ik een radio-interview heb gegeven, maar dit is onderdeel van een heel grote droom van mij, namelijk om mensen met kanker te bereiken met de adem. Ik weet namelijk dat het zo veel goeds doet en dit mag gewoon de wereld in!

Sinds ik begin dit jaar mijn focus heb verlegd naar het werken met mensen met kanker en hun partners, is mijn zakelijk leven in een stroomversnelling gekomen. Mijn PowerThinking-verzoek ging over en steady inkomen hebben met een dienst of product waar mensen blij van werden. Ik wilde iets waardevols toevoegen aan de wereld, iets waar ik werkelijk achter stond en vervulling van ondervond.

Sinds ik deze wens heb uitgesproken, begon het te lopen: PowerThinking ontstond en alsof het een wonder was, kwam het wetenschappelijk artikel dat mijn leven zou veranderen via een vriend in mijn inbox. Heel vlot daarna heb ik besloten om mijn doelgroep te specificeren en sindsdien is het alsof ik op vleugels reis. Klanten vinden hun weg naar mijn praktijk en ik heb in jaren niet zo veel vervulling gevoeld met het werk dat ik met deze prachtige en moedige mensen doe. Ik werd uitgenodigd om in december de lezing bij Gooische Vrouwenzaken te houden, ik ben uitgenodigd om volgend jaar een Keynote Speech te houden tijdens een wereldwijd ademcongres en als klap op de vuurpijl belde Bea mij om me uit te nodigen om een interview op de radio te komen doen! Wauw! Vandaag was weer zo’n dag waarop ik iets heel bijzonders en nieuws mocht meemaken! Erg leuk om te doen en superfijn om deze mogelijkheid te krijgen!

Ik ben heel dankbaar voor Bea van radio 6FM die dit deel van haar leven inzet om mensen met goede ideeën een platform te geven om wereldkundig te maken wat ze te bieden hebben. “Dit is mijn manier om iets waardevols bij te dragen aan de wereld” zegt ze. Wat prachtig om haar te ontmoeten. Heel bijzonder hoe ik op deze manier mensen met een visie mag tegenkomen, onderweg naar het vervullen van mijn droom voor een betere wereld!

Bekijk wat Radio 6FM doet en beluister het radio-interview hier.

Radio 6fm

Nadja Benschop
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Powered by WishList Member - Membership Software