• Home

Het verschil tussen geluk en ongeluk zit in een ding

Als we praten over een overvloedig leven en ik mensen vraag wat voor hen een overvloedig leven zou betekenen, dan komt daar onherroepelijk in naar voren dat goede relaties met vrienden en een vreugdevolle intieme relatie grote onderdelen vormen van levensgeluk.
Als mens zijn we een kuddedier en daarom is verbinding voor ons wellicht een van de belangrijkste succesfactoren voor een gelukkig leven.

Jaren geleden kwam ik een filmpje tegen van een onderzoekster die een prachtig betoog hield over het verschil tussen mensen die zich verbonden en geliefd voelden en mensen die hier continu voor moesten knokken.

Het enige verschil tussen mensen die zich WEL en mensen die zich NIET verbonden en geliefd voelden bleek te zitten in EEN gedachte, namelijk het GELOOF dat ze verbondenheid en liefde waard waren…

That’s it!

EEN overtuiging die de twee werelden overbrugd van schaamte, angst en eenzaamheid naar verbondenheid en liefde.

Een leven vol van verbinding en liefde, dat klinkt als overvloed voor mij.

Eén overtuiging blijkt een heel groot struikelblok te zijn voor velen van ons. We zijn zo volgepropt met gedachten van schaamte en angst om niet goed genoeg te zijn, dat we door die overtuigingen dat ene, zeer belangrijke ding, TOTAAL niet meer zien.

Eén geloof die in de weg staat tussen het gevoel van geluk of ongeluk. Eén geloof die bepaalt of jij in verbinding bent of niet, of je overvloedig leeft of niet…

Hoe zet jij jouw gedachten om van “ik ben deze overvloed niet waard” naar het WETEN dat je per definitie overvloedig bent! Hoe zou het zijn als je daar niet aan hoeft te twijfelen en daar voluit op mag vertrouwen?

Is het mogelijk, denk je? Of zitten deze overtuigingen te diep in jou ingegraven om er ooit nog uit te komen?

Het valt mee. Het is te leren. Je kunt leren om te geloven dat je overvloed waardig bent, net zoals het je geleerd is om in schaarste te geloven.
Het vraagt wat doorzettingsvermogen, maar het resultaat is daardoor des te verbluffender!
Je hoeft alleen maar te oefenen.

PowerThinking helpt jou om stap voor stap je hersenen opnieuw te trainen naar een waarheid die veel ondersteunender is.

Hieronder is het filmpje van Brené Brown waarin ze uitlegt hoe zij dit verschil tussen overvloedige en niet overvloedige mensen op het spoor kwam en ze vertelt nog veel meer over de belangrijke functie van kwetsbaarheid die de poort vormt naar verbinding.

Geniet ervan en ik wens voor jou dat jij jezelf voor de volle 100% waard vindt voor verbinding, liefde en overvloed.

Nadja Benschop
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Powered by WishList Member - Membership Software